Avond van de Persvrijheid

Op 3 mei organiseren Press Now, Free Voice en RNTC de Avond van de Persvrijheid. Die dag is de Internationale Dag van de Persvrijheid. Wij willen u daar van harte voor uitnodigen. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplek. Beginnende media professionals kunnen kennis maken met ervaren journalisten

De Persvrijheidslezing heeft dit jaar als thema ‘Openheid versus Veiligheid. Mediawetgeving in de huidige tijd’. Het zal gaan over het Icelandic Modern Media Initiative van de oprichters van Wikileaks. De IJslandse parlementarier Birgitta Jonsdottir vertelt over haar campagne.  Wouter Hins, bijzonder hoogleraar Mediarecht aan de Universiteit van Leiden heeft het effect van de Wet Openbaarheid van Bestuur in Nederland onderzocht en presenteert zijn conclusies.

In de avond – ‘After the Hype’ – gaat het over de donkere kanten van het internet: hoe (on)democratisch is het WWW? Wat zijn de veiligheidsissues en hoe omzeil je je overheid wanneer die jouw internetmogelijkheden begrenst? En over de witte vlekken op de social media kaart: wie heeft er eigenlijk toegang? En wie niet? En nog veel meer…
U kunt natuurlijk gewoon als bezoeker aanwezig zijn, maar er is meer mogelijk:

Vragen en discussie
We houden de scheidslijn tussen sprekers en bezoekers zo klein mogelijk. Uw studenten kunnen hun journalistieke vaardigheden tentoonstellen door kritische vragen te stellen en hun mening in de discussies laten horen.

Redactie
Op de avond is er een redactieruimte, waar we met een groep gaan werken aan de verslaggeving van de avond: interviews, verslagen, blogbijdrages, twitterberichten, foto’s, filmpjes, enz.

De details:

* Avond van de Persvrijheid
* 3 mei 2011
* TrouwAmsterdam (het oude Trouw-gebouw)
* 16.00 – 23.00