Pfau, M., Haigh, M.M., Logsdon, L., Perrine, C., Baldwin, J.P., Breitenfeldt, R.E., et al. (2005). Embedded Reporting During the Invasion and Occupation of Iraq: How the Embedding of Journalists Affects Television News Reports. Journal of Broadcasting & Electronic Media, 49(9), 468-487.

De omvang van embedded reportage over de Irak-oorlog 2003 was toentertijd ongekend. Via een inhoudsanalyse van beeldmateriaal van vier Amerikaanse nieuwszenders, is onderzocht of televisienieuws wat voortkwam uit embedded journalistiek verschilt in toon over het leger, en of er verschil is in reportage over de inval van Irak en de bezetting, in vergelijking met nonembedded journalistiek. Wat is de invloed van de relatie tussen de pers en het leger geweest op de verslaggeving?